Un novo curso o alumnado do C.E.I.P Torre-Illa comezou a traballar na Horta de Aline.
No mes de novembro iniciamos o traballo que levaremos a cabo ao longo do curso.
A nosa primeira tarea consistíu en preparar o terréo coa axuda de Aline que nos axudou a sacar as malas herbas, arar e remover o terréo.
O primeiro que prantamos foron repolos, coliflores, allos, cebolas vermellas, porros e , por último, esta semana patacas.
Esta semana tamén viñeron duas mestras composteiras a explicarnos como funciona o composteiro. Se queredes saber como se fai, seguide leendo.
Primeiro explicáronnos que había que colocarlle unha malla metálica con buratiños pequenos para que non entraran os ratos, pero si o poidan facer os bichiños pequenos, como por exemplo, as lombrigas.
A continuación botamos unha capa de follas secas dentro do composteiro para facer unha cama mullidiña sobre a que comezar a botar os restos orgánicos.
No outro composteiro, no que xa comenzaran antes os compañeiros e compañeiras a botar restos orgánicos, introduxemos un termómetro para ver a súa temperatura, e puidemos ver que como había pouca materia orgánica, non subeu moito.
Nun tempo volveremos a probar e seguro que a temperatura sube moito máis.
O seguinte paso foi botar restos orgánicos como mondas e pepitas das froitas que tomamos na merenda.
Despois con outro utensilio que se chama aireador, remeximos todo.
E por último botamos follas secas para tapar e regamos un pouco.
Primeiro explicáronnos que había que colocarlle unha malla metálica con buratiños pequenos para que non entraran os ratos, pero si o poidan facer os bichiños pequenos, como por exemplo, as lombrigas.
A continuación botamos unha capa de follas secas dentro do composteiro para facer unha cama mullidiña sobre a que comezar a botar os restos orgánicos.
No outro composteiro, no que xa comenzaran antes os compañeiros e compañeiras a botar restos orgánicos, introduxemos un termómetro para ver a súa temperatura, e puidemos ver que como había pouca materia orgánica, non subeu moito.
Nun tempo volveremos a probar e seguro que a temperatura sube moito máis.
O seguinte paso foi botar restos orgánicos como mondas e pepitas das froitas que tomamos na merenda.
Despois con outro utensilio que se chama aireador, remeximos todo.
E por último botamos follas secas para tapar e regamos un pouco.
Agora temos que seguir enchendo os composteiros cos restos que vaimos xerando nas nosas merendas.
Animádevos!
Claudia Ríos, Alén, Emma e Mauro.
No hay comentarios:
Publicar un comentario